Afvalmanagement

We willen onze hoeveelheid afval verminderen en zorgen dat afval gescheiden weggegooid wordt. Zo kan het gerecycled worden.

Bewaartips

We zetten bewaartips achterop onze verpakkingen. Zo weet je hoe je jouw zelfgebakken appeltaart of havermoutkoekjes het beste kunt bewaren. Oftewel: jij geniet optimaal van jouw lekkere baksels en hoeft er niks van weg te gooien.

bewaartips op verpakkingen Zak bij restafval

Weggooiwijzer

Om onze bakfans een handje te helpen zodra de verpakking leeg is, plaatsen we de Weggooiwijzer op onze producten. Aan het icoontje zie je in welke afvalbak je lege verpakking hoort.

Aan de binnenkant van het papieren zakje in Koopmans dozen zit een plastic laagje. Zo blijft de inhoud beter behouden. Deze verpakking kun je daardoor niet bij het oud-papier, maar bij het restafval kwijt.

Minder afval en meer scheiden

In onze fabriek in Leeuwarden is meel de grootste bron van afval. In 2020 willen we het percentage meelafval van ons productievolume met 20% verminderd hebben. Dit gft-afval wordt verwerkt tot veevoer.

De tweede grootste afvalstroom is restafval. Dit proberen we terug te dringen, onder andere door meer te scheiden zodat het gerecycled kan worden. In 2020 willen we ons restafval ook met 20% verminderd hebben.

Consumentenverpakkingen worden verpakt in een omdoos bij ons aangeleverd. Wij sturen de omdozen terug naar onze omdoosleverancier voor hergebruik. Zo verminderen we het papierafval.

Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer