Verduurzaming van de keten

We willen de keten van onze grondstoffen en verpakkingen verduurzamen. Daarom werken we alleen samen met leveranciers die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria.

Palmolie

Sinds 2013 is de palmolie die wij gebruiken 100% RSPO gecertificeerd. RSPO gecertificeerde palmolie is verbouwd op een manier waarbij de natuur en de dieren die er leven worden beschermd. Ook zorgt RSPO ervoor dat de rechten van de lokale bevolking worden gerespecteerd en dat de arbeiders betere leef- en werkomstandigheden krijgen.
Lees meer over RSPO

Eipoeder

Eipoeder

In 2016 stapten we voor onze bakmixen over van eipoeder van scharreleieren naar eipoeder van vrije uitloopeieren. Dat zijn eieren van kippen die overdag buiten kunnen lopen. Deze kippen hebben een afwisselender leven dan scharrelkippen die alleen in de stal kunnen scharrelen. Eind 2016 was alle eipoeder afkomstig van vrije uitloopeieren.

Cacao

Sinds halverwege 2016 kopen we alleen nog UTZ gecertificeerde cacao in. UTZ is een keurmerk voor onder andere duurzamere cacao. Boeren worden getraind om duurzame landbouwtechnieken te gebruiken met respect voor hun medewerkers en het milieu.
Lees meer over UTZ

Cacao

Biologisch

Kies je voor biologisch? Dan ken je vast onze Meergranen Pannenkoeken Biologisch met biologische tarwebloem, boekweitmeel, maismeel en havermeel. Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke basis om zelf de heerlijkste baksels te maken, zoals met Tarwebloem Biologisch, Boekweitmeel Biologisch of Boekweitgrutten Biologisch.

Biologisch

Meer verantwoorde verpakkingen

Naast grondstoffen zijn ook verpakkingen onderdeel van de keten. Daarom maken we deze zo verantwoord mogelijk. We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en beperken onze impact op het milieu waar mogelijk. Dat doen we volgens deze 3R-methode:

  • Reduce: verminderen van verpakkingsmateriaal.
  • Recycle: zorgen voor recyclebare verpakkingen.
  • Renew: gebruiken van hernieuwbare verpakkingsmaterialen.

Reduce
De meeste van onze producten zijn verpakt in een kartonnen doos. Deze maken wij zo klein mogelijk.

Als er in een product maar 1 zakje zit, printen we hier geen informatie meer op. Zo kunnen we het zakje voor meerdere producten gebruiken en voorkomen we materiaalverspilling.

Verpakkingen worden in omdozen op pallets naar de supermarkten vervoerd. Deze stapel omwikkelen we meestal niet met folie, maar verlijmen we. Als er toch folie nodig is, gebruiken wij tegenwoordig een minimale foliedikte.

Recycle
54% van ons verpakkingsmateriaal kun je al gescheiden weggooien. Dit gaan we nog verder verbeteren. Zo zal door aanschaf van nieuwe machines eind 2017 de binnenverpakking van de pannenkoekmix makkelijker te scheiden zijn van de kartonnen buitenverpakking.

Renew
Sinds halverwege 2016 zijn alle verpakkingen van de producten die wij in onze fabriek in Leeuwarden produceren van FSC® gecertificeerd papier gemaakt. Het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) toont aan dat de houtproducten en papierwaren zijn gemaakt van hout uit duurzaam beheerd bos, waarbij rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten.
Lees meer over FSC

Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer