Speculaas

Bakfilm

Gevulde speculaas bakken met Koopmans

Baktips

  1. Het deeg van Koopmans Speculaas kun je eventueel een dag van te voren bereiden. Bewaar het speculaasdeeg afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
  2. Wil je kleine speculaas bakken? Dan kun je de baktijd het beste iets verkorten en de temperatuur iets verhogen. Als richtlijn voor peculaasjes kun je gebruiken: 180°C en ongeveer 15 minuten.
  3. Gevulde speculaas bewaren gaat redelijk goed. Je kunt gevulde speculaas ongeveer twee dagen bewaren. Laat het na het bakken goed afkoelen en verpak het luchtdicht. Zo blijft het lang goed. Je kunt de speculaas eventueel invriezen, maar dan loopt de kwaliteit achteruit. Een versgebakken speculaas is en blijft het lekkerst!
  4. Voor gevulde speculaas moet de amandelspijs gemengd worden met ei. Dit gaat het gemakkelijkst met behulp van een vork.
  5. Wil je de speculaas in een speculaasplank bakken? Zet het speculaasdeeg 2 uur in de koelkast. Daarna kun je het in een de met bloem bestoven speculaasplank bakken. De contouren van de speculaas zijn dan goed zichtbaar.

Veelgestelde vragen

Kun je het speculaasdeeg van te voren maken en later verwerken?
Ja, dat kan. Maak het speculaasdeeg maximaal een dag van te voren. Dek het luchtdicht af en bewaar het in de koelkast. Kneed het voor gebruik even goed door.


Kun je met Koopmans Speculaas ook speculaas in een speculaasplank maken?
Ja, dat kan. Bereid het speculaasdeeg volgens de aanwijzingen op het pak. Zet het twee uur in de koelkast. Bestrooi de speculaasplank met bloem en druk verdeel het deeg over de vorm. Op deze manier zijn de contouren goed zichtbaar.


Kan ik gebakken speculaas invriezen?
Dat kan, maar de kwaliteit gaat achteruit. Een versgebakken speculaas blijft het lekkerst.

Weetje

Soms wordt een grote speculaaspop ook nog ouderwets ‘vrijer’ genoemd. Dit heeft te maken met een oude traditie rondom de liefde. Als een jongen een meisje leuk vond, dan bracht hij haar een zelfversierde speculaaspop. Als het meisje hem ook leuk vond, dan nam ze de speculaaspop aan. Hier komt ook de uitdrukking iemand versieren vandaan!

 

Kruidnoten
Maak het Sinterklaasfeest compleet met zelfgebakken kruidnoten. Lees hoe je de lekkerste kruidnoten bakt!

Banketletter & Amandelstaaf

Voor het Sinterklaasfeest kun je met bladerdeeg heel gemakkelijk een heerlijke verse banketletter of amandelstaaf bakken of lekkere hartige hapjes.

Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer