Sluiten

De geschiedenis van Koopmans 

1846 - Het ontstaan van Koopmans

In 1846 werkt Uilke Klazes Koopmans in een bakkerij, maar hij besluit te stoppen met zijn werk als bakkersgezel. Al snel valt het oog van Uilke op een rosmolen in Holwerd. Een rosmolen is zeer geschikt om boekweit te malen. Boekweit was in die tijd in Friesland erg populair voor pannenkoeken en gruttenbrij. Het ontstaan van Koopmans is hiermee een feit.

1856 - Verhuizing naar Leeuwarden

Uilke Klazes Koopmans besluit zijn bedrijf naar Leeuwarden te verhuizen. Door de nieuwe locatie kan Uilke overal granen vandaan halen. Nederland is te klein. Uilke importeert het graan ook vanuit Amerika en de Baltische staten.

1867 - Overname stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi

In het voorjaar van 1867 is het zover en koopt Uilke Klazes de stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi. Uilke Klazes dacht daar mee lang vooruit te kunnen, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat het bedrijf verouderd is. Als Jan Koopmans, de zoon van Uilke Klazes, veertien wordt begint hij ook in het bedrijf van zijn vader.

1881 - Jan Koopmans neemt het bedrijf over

Het gezin van Jan Koopmans woont naast het bedrijf. De kinderen spelen regelmatig in de fabriek. Er is daar van alles te zien, te doen en te klauteren. De zonen van Jan Koopmans: Uco, Daan en Jo, groeien letterlijk spelenderwijs op binnen het bedrijf. Een situatie die nu ondenkbaar zou zijn!.

1935 -  Koopmans introduceert Zelfrijzend Bakmeel 

2007 – Nationale Pannenkoekdag

De eerste editie van de Nationale Pannenkoekdag! Sinds 2007 organiseren we samen met Tefal dit jaarlijks terugkerend evenement, wat plaatsvindt op de derde of vierde vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen ouderen in het zonnetje zetten. Tijdens deze dag bakken basisschoolleerlingen in het hele land massaal pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Kijk voor meer informatie op www.pannenkoekdag.nl of op www.koopmans.com/pannenkoekdag.

1974 - Koopmans introduceert Oliebollen Mix

2014 – Redesign Koopmans logo

Tijd voor vernieuwing! In 2014 is het Koopmans logo een stukje moderner gemaakt. Maar tegelijkertijd vinden we het ook belangrijk om ons erfgoed in gedachten te houden, vandaar dat het jaartal waarin Koopmans is ontstaan (1846) is toegevoegd. Zo gaan we met de tijd mee, maar behouden we ook de link met ons verleden.

2018 – Koopmans Appeltaart Commercial

Voor elk moment is er een Koopmans Appeltaart. De altijd-lekker-taart!

2018 – Koopmans Appeltaart Commercial
Bekijk de video

2019 – Koopmans Pannenkoeken Commercial

Met de pannenkoekmixen van Koopmans maak je alle soorten pannenkoeken die je maar wilt. Altijd lekker veel keuze!

2019 – Koopmans Pannenkoeken Commercial
Bekijk de video

2020 – Redesign verpakkingen

In 2020 was het weer tijd voor vernieuwing: deze keer van de Koopmans verpakkingen. Door de jaren heen zijn de verpakkingen meerdere keren aangepast om onze consumenten zo goed mogelijk te inspireren. De nieuwe verpakkingen laten onze producten op hun best zien, zijn moderner en zijn beter vindbaar in het winkelschap. De typisch-Koopmans roodgele ruitjes zijn teruggekeerd om het Oud-Hollandse karakter te behouden.

2020 – Koopmans Oliebollen Commercial

Die laatste middag van het jaar. Nederland bakt oliebollen, veel plezier met elkaar!

2020 – Koopmans Oliebollen Commercial
Bekijk de video

2022 – Koopmans Cake Commercial

Met die heerlijk luchtige cakes van Koopmans heb je altijd wel iets te vieren!

2022 – Koopmans Cake Commercial
Bekijk de video