Sluiten

Koopmans is dé Hollandse bakspecialist sinds 1846

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

1846 - Het ontstaan van Koopmans

In 1846 werkt Uilke Klazes Koopmans in een bakkerij, maar hij besluit te stoppen met zijn werk als bakkersgezel. Al snel valt het oog van Uilke op een rosmolen in Holwerd. Een rosmolen is zeer geschikt om boekweit te malen. Boekweit was in die tijd in Friesland erg populair voor pannenkoeken en gruttenbrij. Het ontstaan van Koopmans is hiermee een feit.

1856 - Verhuizing naar Leeuwarden

Uilke Klazes Koopmans besluit zijn bedrijf naar Leeuwarden te verhuizen. Door de nieuwe locatie kan Uilke overal granen vandaan halen. Nederland is te klein. Uilke importeert het graan ook vanuit Amerika en de Baltische staten.

1867 - Overname stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi

In het voorjaar van 1867 is het zover en koopt Uilke Klazes de stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi. Uilke Klazes dacht daar mee lang vooruit te kunnen, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat het bedrijf verouderd is. Als Jan Koopmans, de zoon van Uilke Klazes, veertien wordt begint hij ook in het bedrijf van zijn vader.

1881 - Jan Koopmans neemt het bedrijf over

Het gezin van Jan Koopmans woont naast het bedrijf. De kinderen spelen regelmatig in de fabriek. Er is daar van alles te zien, te doen en te klauteren. De zonen van Jan Koopmans: Uco, Daan en Jo, groeien letterlijk spelenderwijs op binnen het bedrijf. Een situatie die nu ondenkbaar zou zijn!

1935 -  Koopmans introduceert Zelfrijzend Bakmeel 

1974 - Koopmans introduceert Oliebollen Mix

2014 - Introductie Kleine Taartjes

Groot nieuws! Koopmans heeft een nieuwe range van drie Kleine Taartjes. Klein van stuk, maar groots van smaak. Voor alle kleine en grote feestjes. Van het vieren van een goed rapportcijfer tot een verjaardagsfeest en Kerst, elke dag is een feestje waard.

2014 - Stroopwafelcake

Met Koopmans Stroopwafelcake bak je met gemak een ouderwets lekkere cake met stroopwafelsmaak en stukjes karamel. Een oer-hollands recept om gezellig thuis te genieten. Probeer ook eens één van de andere cakes.

2015 - Volkoren pannenkoeken

De havervlokken in de mix geven de pannenkoeken een heerlijk robuust karakter met stevige bite. Heerlijke pannenkoeken met het goede van volkoren!

2016 - Pannenkoekdag jubilieum!

In 2016 vierden we voor de tiende keer Nationale Pannenkoekdag. De dag dat basisschool leerlingen door het hele land pannenkoeken bakken voor ouderen. Deze dag is elk jaar op een vrijdag in maart. Kijk ook op www.pannenkoekdag.nl In 2016 vierden we voor de tiende keer Nationale Pannenkoekdag. De dag dat basisschool leerlingen door het hele land pannenkoeken bakken voor ouderen. Deze dag is elk jaar op een vrijdag in maart. Kijk ook op www.pannenkoekdag.nl

2016- Introductie Kwarkcake

Bakken met yoghurt is lekker! Daarom krijgt de Kwarkcakecake een plekje in ons assortiment. Deze cake bak je met kwark in plaats van boter. Het resultaat? Een lekkere frisse cake met een vleugje citroen.

2016 - MVO bij Koopmans

Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) als onderdeel van de kwaliteit van onze producten. In 2016 maakten wij dit inzichtelijk op koopmans.com/duurzaamheid. Zo gebruiken wij bijv. UTZ cacao en vrije uitloop ei.

 

2016 - Glutenvrije Koopmans producten

Glutenvrije Pannenkoeken & Zelfrijzend Amandelbakmeel zijn onze eerste glutenvrije Koopmans producten. Beide producten hebben het glutenvrij keurmerk (AOECS-norm) en worden daarmee in een volledig glutenvrije omgeving geproduceerd.