Sluiten

Koopmans blik op duurzaamheid

In 1846 begon Uilke Klazes Koopmans met een boekweitmolen in Holwerd. Tien jaar later verhuisde Koopmans naar Leeuwarden en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten. Koopmans is dé expert als het gaat om bakken volgens de Nederlandse smaak en traditie.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Omdat we zo’n groot bakmerk zijn en in bijna alle Nederlandse huishoudens aanwezig zijn, vinden wij het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zien wij als onderdeel van de kwaliteit van onze producten. Daarom werken we aan het verduurzamen van onze grondstoffen en verpakkingen. Ook kijken we waar we onze verantwoordelijkheid kunnen nemen wat betreft voedingswaarde en houden we hier rekening mee tijdens de ontwikkeling en optimalisatie van producten. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid initiëren we daarnaast een aantal initiatieven, zoals Nationale Pannenkoekdag. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen in het hele land voor ouderen.

We hebben al stappen gezet maar onze ambities reiken verder. Daarom hebben wij voor de komende jaren doelstellingen gesteld op het verduurzamen van onze grondstoffen en verpakkingen, het verbeteren van de voedingswaarde, verminderen van ons afval en energieverbruik. Daarbij stellen wij wel steeds prioriteiten; we kunnen niet alles tegelijkertijd aanpakken. Veel onderwerpen zullen onze aandacht blijven behouden en er zullen nieuwe onderwerpen bijkomen. Voortdurend zullen we blijven werken aan het duurzaamheidsbeleid van Koopmans. Heb je vragen of opmerkingen, dan horen we dat graag.