Sluiten

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij Koopmans vinden wij familie belangrijk. Daarom organiseren we activiteiten voor jong en oud.

Nationale Pannenkoekdag

 

Sinds 2007 vindt jaarlijks de Nationale Pannenkoekdag plaats! Samen met Tefal organiseren we deze dag, die elk jaar plaatsvindt op de derde of vierde vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen ouderen in het zonnetje zetten. En waarmee kan dat nou beter dan een zelfgebakken pannenkoek?

Tijdens Nationale Pannenkoekdag bakken basisschoolleerlingen in het hele land massaal pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Waar in 2007 zo’n 60 basisscholen meededen, is Nationale Pannenkoekdag nu uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan veel scholen meedoen.

Op 18 maart 2022 was het de vijftiende keer dat we Nationale Pannenkoekdag in Nederland vierden! Voor deze jubileumeditie is er een speciaal Nationale Pannenkoeklied gemaakt, waarmee de kinderen een feestelijk optreden voor de ouderen kunnen verzorgen.

Voedselbank

In 2017 en 2018 schonken we respectievelijk ruim 338.000 en 496.000 producten aan de Voedselbanken in Nederland. Sinds 2016 schenken we structureel elke maand een minimum aantal producten, dus ook als we geen producten hebben die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen.

Vrijwilligerswerk medewerkers

Via projecten van “Hand-in-Hand” ondersteunt Koopmans met geld of producten medewerkers die vrijwilligerswerk doen voor een goed doel.