Appelbeignets bakken

Vind het antwoord in onze bakhulp over Appelbeignets bakken

Met zelfgebakken appelbeignets maak je Oudejaarsavond helemaal compleet. Naast de oliebol mag deze Oudhollandse appelbeignet natuurlijk niet ontbreken. Lees meer over Appelbeignets bakken in dit hoofdstuk. Van lekkere variaties tot een handige bakfilm. Met deze informatie over appelbeignets bakken is succes verzekerd!

Bekijk ook heerlijke appelbeignets recepten.

De olie spat tijdens het bakken. Hoe kan ik dit voorkomen?

Dep de appelschijven goed droog, haal ze eventueel door een beetje bloem. De kaneelsuiker kan ook opgelost zijn in het vocht van de appels. Druk daarom niet meer appelschijven in de kaneelsuiker dan je in één keer kunt bakken. Verder is het belangrijk om de juiste appels te gebruiken. Als de appels te zacht zijn, kan de olie gaan spatten (stevige appels zijn: Elstar, Jonagold of Cox-Orange).

Baktip: Gebruik voor de appelbeignets stevige friszure appels bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Cox-Orange. Goudreinetten zijn minder geschikt, want dit is een zachte appel.

Baktip: Gebruik voor de appelbeignets stevige friszure appels bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Cox-Orange. Goudreinetten zijn minder geschikt, want dit is een zachte appel.

Baktip: Koude appelbeignets worden weer lekker vers als je ze even opwarmt in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C en warm de appelbeignets ongeveer tien minuten op. Extra lekker met een laagje poedersuiker of kaneelpoedersuiker!

Antwoord niet gevonden?

Linda, Mandy, Cindy, Ineke, Gabriële en Joke zitten elke werkdag voor je klaar. Je kunt ze tijdens kantooruren (van 9:00 tot 17:00 uur) en op oudjaarsdag (van 10:00 tot 15:00 uur) telefonisch bereiken op nummer 0800 - 022 33 06 (gratis). Zij doen hun best om zo snel en volledig mogelijk antwoord te geven op jouw vragen. Neem contact op of bezoek Koopmans op FacebookMet jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer