Vind het antwoord in onze bakhulp over Cake

Dagelijks helpen wij thuisbakkers met onze tips, veelgestelde vragen en how-to video's.

Bekijk ook heerlijke cake recepten.

Wanneer gebruik je de elektrische ovenstand en wanneer de hetelucht?

Voor bakproducten kun je over het algemeen het beste een elektrische ovenstand gebruiken als je kunt kiezen. Cakes en taarten moeten rustig kunnen rijzen. Heteluchtovens blazen de lucht hard door de oven heen. Dat is beter geschikt voor afbakbroodjes en vlees. Je krijgt overigens ook in een heteluchtoven een prima eindresultaat.

Deel deze vraag


Welke cakeproducten heeft Koopmans?

 • Oud-Hollandse Appel-kaneelcake
 • Oud-Hollandse Stroopwafel cake
 • Oud-Hollandse Cake & Koek
 • Oud-Hollandse Kruimelcake
 • Oud-Hollandse Tulband
 • Cakemeel
 • Boerencakemeel
 • Fijne Cake
 • Boerencake
 • Chocolade cake

Deel deze vraag


Kan ik een cake in een magnetron bakken?

Het kan, maar de cake kleurt nauwelijks en ziet er niet zo mooi uit. Als je de cake nog decoreert, kan het natuurlijk prima. Een gewone cake kun je beter in een combimagnetron bakken. Ieder apparaat is anders, dus we kunnen alleen een richtlijn geven. Gebruik je een ander wattage gebruikt, pas ook de tijd aan. Combimagnetron: 225 watt, 200 graden, 20 minuten

Deel deze vraag


In mijn cake komt een scheur tijdens het bakken. Hoe komt dat?

Dat komt door het ongelijkmatig rijzen van de cake. Een scheur in een cake hoort eigenlijk een beetje bij een zelfgebakken cake. Een erg grote scheur kan veroorzaakt zijn door een te hoge temperatuur. Bak de cake voortaan op een temperatuur die 25°C lager ligt.

Deel deze vraag


Wat is het verschil tussen Koopmans Cakemeel en Fijne Cake?

In een pak Koopmans Fijne Cake zitten alle droge ingrediënten voor één cake. Je hoeft alleen nog maar boter en eieren toe te voegen. De bereidingswijze is heel simpel. Koopmans Cakemeel is meer een basisproduct. Je moet zelf meer ingrediënten toevoegen en de bereidingswijze is ingewikkelder en kost meer tijd. Daartegenover staat dat je uit één pak Cakemeel twee cakes kunt bakken.

Deel deze vraag


Ik wil graag stukjes appel meebakken, maar die zakken naar de bodem. Hoe los ik dit op?

Als de stukjes appel zwaarder zijn dan het cakebeslag, zakken ze snel naar de bodem. Snij de appel in hele kleine stukjes. Meng wat bloem door de appelstukjes, zodat ze rondom bedekt zijn en roer ze als laatste door het cakebeslag.

Een ander idee: Bedek de bodem van het cakeblik trapsgewijs met schijfjes appel. Giet daar het cakebeslag op. Als je de gebakken cake nadien omdraait heeft u een mooi gedecoreerde cake. Bestrijk eventueel de appel met gelei.

Deel deze vraag


Baktip: Als je icing of frosting maakt, kunnen er klontjes ontstaan. Dit voorkom je door ingredienten op kamertemperatuur te gebruiken. Als er toch klontjes komen, zet de kom in een kom met warm water (au bain marie) en mix de ingrediënten. Zo verdwijnen ze.

Deel deze bak tip


Baktip: Versier jouw taart met zelfgemaakte decoratie. Zet satéprikkers in je taart met zelf geknutselde papieren hartjes er aan met jouw valentijnswens er op.

Deel deze bak tip


Baktip: Koekkruiden kun je eenvoudig zelf maken. Maak dan mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper. Geef de koekkkruiden een extra bijzondere smaak met een beetje extra anijspoeder.

Deel deze bak tip


Baktip: Kruidkoek met gedroogd fruit: je kunt de rozijnen (gedeeltelijk) vervangen door andere gedroogde vruchten, bijvoorbeeld cranberry’s.

Deel deze bak tip


Appel-kaneeltaart met bananencrème en toffeesaus van Danna?\

Duur: 4:02

Van een appel-kaneelcake kun je een heerlijk verwentaartje maken. Danna neemt je in deze video stap voor stap mee en laat je zien hoe je deze taart maakt.

Deel deze bak film


Baktip: Bakken met bananen is erg lekker. Let op dat je wel hele rijpe bananen gebruikt, want dan geven ze een lekkere zoete smaak. Bananen die niet rijp genoeg zijn, geven een bittere smaak.

Deel deze bak tip


Cakejes in een kopje met appel en amandel van Saakje

Duur: 4:19

Cakejes kun je ook een in een leuk kopje bakken. Voor als je iets bijzonders wil bakken. Saakje laat je zien hoe je dat doet.

Deel deze bak film


Baktip: Hoe rasp je een citroen? Rasp van de citroen alleen de schil. Het witte gedeelte smaak bitter.

Deel deze bak tip


Baktip: Bak je met appels? Kies voor stevige appelsoorten: denk aan Jonagold, Elstar, Cox Orange of Granny Smith. Goudreinetten zijn iets minder geschikt, deze bevatten veel te veel vocht.

Deel deze bak tip


Baktip: Moet je in een recept zelf suiker toevoegen, kies dan bij voorkeur voor een fijne suiker zoals tafelsuiker. De suiker lost mooi op en geeft het mooiste uiterlijk aan het gebak.

Deel deze bak tip


Bananenbrood met abrikozen, pecannoten van Saakje

Duur: 5:08

Saakje: Echt even helemaal wat anders, door de rijpe bananen hoef je geen suiker toe te voegen! Een bananenbrood zonder toegevoegde suiker. Bak je mee?

Deel deze bak film


Mini stroopwafelcakejes met mascarponetopping van Danna

Duur: 3:35

Danna maakt van Koopmans Stroopwafelcake mini cakejes. Om ze extra feestelijk te maken, krijgen alle cakejes een heerlijke toef met mascarpone. Bekijk het filmpje en maak binnenkort de lekkerste cakejes.

Deel deze bak film


Baktip: Voeg voor een chocoladecake 75 gram in kleine stukjes gehakte chocoladereep toe aan het cacaopapje. Klop de stukjes door het beslag totdat het beslag egaal bruin van kleur is.

Deel deze bak tip


Baktip: Je kunt ook kleine stukjes chocolade door het beslag mengen voor chocolade cakejes.

Deel deze bak tip


Antwoord niet gevonden?

Linda, Mandy, Cindy, Ineke, Gabriële en Joke zitten elke werkdag voor je klaar. Je kunt ze tijdens kantooruren (van 9:00 tot 17:00 uur) telefonisch bereiken op nummer 0800 - 022 33 06 (gratis). Zij doen hun best om zo snel en volledig mogelijk antwoord te geven op jouw vragen. Neem contact op of bezoek Koopmans op Facebook

Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
 • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
 • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
 • Beheer gemakkelijk en veilig je eigen gegevens.
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

 • Als eerste op de hoogte van de nieuwste producten en acties.
 • Iedere maand nieuwe Koopmans recepten.
 • Handige tips en bakvideo's.