Sluiten
Bakvraag

Hoe kan ik variëren met appeltaart?

Tip van thuisbakker Helma: leg schijfjes rijpe banaan over de bodem van de appeltaart.

Tip van thuisbakker Liesanne: meng door de appel gele rozijnen, cranberries, walnoten en pecannoten. Leg hier amandelpijs op en aan de bovenkant van de appeltaart amandelschaafsel. Je kunt de rozijnen ook in rum of Cointreau wellen voor een extra bijzondere smaak.

Tip van thuisbakker Betty: als ik een appeltaart bak doe ik op de bodem, dus onder de appels pepernoten. Deze nemen het vocht goed op en de kruidensmaak past goed in de appeltaart.

Tip van thuisbakker Arend: als je appeltaart klaar is, kook 250 ml appelsap. Doe daar suiker naar smaak bij. Bindt het geheel met allesbinder. Als de appeltaart nog warm is, schenk je het sap erover. Laten afkoelen en dan smullen maar!

Vervang de appels door abrikozen, perziken of peren.

Voeg eens 2 eetlepels gember in kleine stukjes, 100 gram gehakte walnoten of 100 gram blokjes gesneden gedroogde abrikozen (mee laten wellen met de rozijnen) aan de appelstukjes toe.

Vervang in een appelkruimeltaart de appel vulling eens door kersen- of abrikozen vlaaivulling.

Tips voor het maken van karamel bij je appeltaart: roer niet meer in de pan tijdens het verwarmen van de karamel maar beweeg de pan heen en weer.

 


Handige tips voor appeltaart


Heb je nog specifieke vragen; onze bak-experts staan voor je klaar

Hulp nodig bij het bakken?