Koopmans is dé Hollandse bakspecialist sinds 1846

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Oktober 2016
Koopmans verkozen tot Merk van het Jaar 2016

Nederland heeft ons verkozen tot Merk van het Jaar 2016. Supertrots en blij zijn wij met dit mooie compliment! Bedankt!

De Merk van het Jaar award wordt uitgereikt op basis van grootschalig consumentenonderzoek door EFMI Business School en GfK.

Augustus 2014
Introductie Oer-Hollandse Stroopwafelcake

Met Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake bak je met gemak een ouderwets lekkere cake met stroopwafelsmaak en stukjes karamel. Een oer-hollands recept om gezellig thuis te genieten. Probeer ook eens één van de andere Oud-Hollandse cakes.

Januari 2014
Introductie Kleine Taartjes

Groot nieuws! Koopmans heeft een nieuwe range van drie Kleine Taartjes. Klein van stuk, maar groots van smaak. Voor alle kleine en grote feestjes. Van het vieren van een goed rapportcijfer tot een verjaardagsfeest en Kerst, elke dag is een feestje waard.

1989
Koopmans introduceert Oliebollen Mix
1935
Koopmans introduceert Zelfrijzend Bakmeel
1881
Jan Koopmans neemt het bedrijf over

Het gezin van Jan Koopmans woont naast het bedrijf. De kinderen spelen regelmatig in de fabriek. Er is daar van alles te zien, te doen en te klauteren. De zonen van Jan Koopmans: Uco, Daan en Jo, groeien letterlijk spelenderwijs op binnen het bedrijf. Een situatie die nu ondenkbaar zou zijn!

1867
Overname stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi

In het voorjaar van 1867 is het zover en koopt Uilke Klazes de stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi. Uilke Klazes dacht daar mee lang vooruit te kunnen, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat het bedrijf verouderd is. Als Jan Koopmans, de zoon van Uilke Klazes, veertien wordt begint hij ook in het bedrijf van zijn vader.

1856
Verhuizing naar Leeuwarden

Uilke Klazes Koopmans besluit zijn bedrijf naar Leeuwarden te verhuizen. Door de nieuwe locatie kan Uilke overal granen vandaan halen. Nederland is te klein. Uilke importeert het graan ook vanuit Amerika en de Baltische staten.

1846
Het ontstaan van Koopmans

In 1846 werkt Uilke Klazes Koopmans in een bakkerij, maar hij besluit te stoppen met zijn werk als bakkersgezel. Al snel valt het oog van Uilke op een rosmolen in Holwerd. Een rosmolen is zeer geschikt om boekweit te malen. Boekweit was in die tijd in Friesland erg populair voor pannenkoeken en gruttenbrij. Het ontstaan van Koopmans is hiermee een feit.

Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer