Koopmans is dé Hollandse bakspecialist sinds 1846

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

2017
Introductie Cake Specials & Rustieke Broodmixen

In 2017 introduceert Koopmans Cake Specials. Een echte verwennerij in een handig klein formaat. Verkrijgbaar in drie heerlijke smaken. Daarnaast is er vanaf februari 2017 Rustiek Oerbrood uit eigen oven. In 2 varianten Rustiek Oerbrood en Rustiek Volkorenbrood.

Nov 2016
Introductie Oviebollen

Koopmans brengt iets nieuws: oViebollen. Nee, geen typefout! Oviebollen zijn oliebollen uit de oven. Krokant van buiten, luchtig van binnen en net zo lekker.

Sept 2016
Glutenvrije Koopmans producten

Glutenvrije Pannenkoeken & Zelfrijzend Amandelbakmeel zijn onze eerste glutenvrije Koopmans producten. Beide producten hebben het glutenvrij keurmerk (AOECS-norm) en worden daarmee in een volledig glutenvrije omgeving geproduceerd.

Juni 2016
MVO bij Koopmans

Wij zien maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) als onderdeel van de kwaliteit van onze producten. In 2016 maakten wij dit inzichtelijk op koopmans.com/duurzaamheid (link). Zo gebruiken wij bijv. UTZ cacao en vrije uitloop ei.

Maart 2016
Pizza gemak

Begin 2016 introduceerden we twee nieuwe pizza producten: Koopmans Pizzabodem Volkoren en Koopmans Pizzadeeg (uit de vriezer). Beide zorgen voor op en top pizza gemak die je makkelijk zelf kunt beleggen met jouw favoriete beleg.

Maart 2016
Introductie Yoghurtcake

Bakken met yoghurt is lekker! Daarom krijgt de Yoghurtcake een plekje in ons assortiment. Deze cake bak je met volle yoghurt in plaats van boter. Het resultaat? Een lekkere frisse cake met een vleugje citroen.

Maart 2016
Pannenkoekdag jubilieum!

In 2016 vierden we voor de tiende keer Nationale Pannenkoekdag. De dag dat basisschool leerlingen door het hele land pannenkoeken bakken voor ouderen. Deze dag is elk jaar op een vrijdag in maart. Kijk ook op www.pannenkoekdag.nl In 2016 vierden we voor de tiende keer Nationale Pannenkoekdag. De dag dat basisschool leerlingen door het hele land pannenkoeken bakken voor ouderen. Deze dag is elk jaar op een vrijdag in maart. Kijk ook op www.pannenkoekdag.nl

2015
Havermoutkoekjes, havermoutappeltaart en volkoren pannenkoeken

Appeltaart en havermout gaan heel goed samen. De havervlokken in de mix geven de appeltaart een heerlijk robuust karakter met stevige bite. Maar ook koekjes zijn heerlijk door het toevoegen van havervlokken. Daarnaast komt Koopmans in 2015 met Volkoren Pannenkoeken. Heerlijke pannenkoeken met het goede van volkoren!

Augustus 2014
Introductie Oer-Hollandse Stroopwafelcake

Met Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake bak je met gemak een ouderwets lekkere cake met stroopwafelsmaak en stukjes karamel. Een oer-hollands recept om gezellig thuis te genieten. Probeer ook eens één van de andere Oud-Hollandse cakes.

Januari 2014
Introductie Kleine Taartjes

Groot nieuws! Koopmans heeft een nieuwe range van drie Kleine Taartjes. Klein van stuk, maar groots van smaak. Voor alle kleine en grote feestjes. Van het vieren van een goed rapportcijfer tot een verjaardagsfeest en Kerst, elke dag is een feestje waard.

1989
Koopmans introduceert Oliebollen Mix
1935
Koopmans introduceert Zelfrijzend Bakmeel
1881
Jan Koopmans neemt het bedrijf over

Het gezin van Jan Koopmans woont naast het bedrijf. De kinderen spelen regelmatig in de fabriek. Er is daar van alles te zien, te doen en te klauteren. De zonen van Jan Koopmans: Uco, Daan en Jo, groeien letterlijk spelenderwijs op binnen het bedrijf. Een situatie die nu ondenkbaar zou zijn!

1867
Overname stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi

In het voorjaar van 1867 is het zover en koopt Uilke Klazes de stoommeelfabriek van Hein Bloek Wycherbrandi. Uilke Klazes dacht daar mee lang vooruit te kunnen, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat het bedrijf verouderd is. Als Jan Koopmans, de zoon van Uilke Klazes, veertien wordt begint hij ook in het bedrijf van zijn vader.

1856
Verhuizing naar Leeuwarden

Uilke Klazes Koopmans besluit zijn bedrijf naar Leeuwarden te verhuizen. Door de nieuwe locatie kan Uilke overal granen vandaan halen. Nederland is te klein. Uilke importeert het graan ook vanuit Amerika en de Baltische staten.

1846
Het ontstaan van Koopmans

In 1846 werkt Uilke Klazes Koopmans in een bakkerij, maar hij besluit te stoppen met zijn werk als bakkersgezel. Al snel valt het oog van Uilke op een rosmolen in Holwerd. Een rosmolen is zeer geschikt om boekweit te malen. Boekweit was in die tijd in Friesland erg populair voor pannenkoeken en gruttenbrij. Het ontstaan van Koopmans is hiermee een feit.

Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer