Sluiten

Sinterklaas recepten  

Bij een gezellige Sinterklaasavond met familie of vrienden mogen de kruidnoten en speculaas natuurlijk niet ontbreken. Met de Sinterklaas bakmixen van Koopmans maak je deze eenvoudig zelf. Ga gezellig samen Sinterklaas recepten maken en vul de keuken met de heerlijke geuren van vers gebakken kruidnoten en speculaas.

Bakkerskruidnoten maken met Koopmans! 

Het Sinterklaasfeest maak je pas echt compleet met de heerlijke bakkerskruidnoten van Koopmans. Koopmans is sinds 1846 dé bakspecialist van Nederland. In een handomdraai maak je ouderwets lekkere bakkerskruidnoten. Je hoeft alléén boter en een scheutje melk te voegen en het deeg is klaar voor gebruik. Bakkerskruidnoten zijn leuk om zelf te maken en om samen met kinderen te maken. De zakjes kruidnotenmix zijn goed voor twee volle bakplaten kruidnoten.

Bakkerskruidnoten maken met Koopmans! 
Bekijk de video

Verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Bijna iedereen noemt kruidnoten pepernoten en andersom. Maar hoe zit dit nu precies? Kruidnoten zijn de bruine knapperige bolletjes met een kruidige smaak, vandaar ook de naam kruidnoten. Kruidnoten lijken het meest op kleine speculaas-bolletjes. Kruidnoten worden gemaak met kruiden als kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat en kardemon. Deze samenstelling van kruiden is ook beter bekend als speculaaskruiden.  Pepernoten daar in tegen zijn veel zachter en lichter van kleur. Pepernoten worden van een ander soort deeg gemaakt, namelijk hetzelfde deeg als van taai-taai. Pepernoten worden gekruid met anijs en gezoet met honing. Pepernoten en kruidnoten verschillen dus zowel in smaak, textuur als vorm. 

Vol verwachting klopt ons buikje…

Maar gelukkig niet al te lang! Zoek je inspiratie voor pakjesavond? Of voor wat lekkers in de schoen? Met de Koopmans bakmixen heb je in een handomdraai wat lekkers op tafel staan. Koopmans heeft vier heerlijke bakmixen, zo is er voor ieder wat wils. Naast de traditionele Kruidnoten en Speculaas, heeft Koopmans ook ambachtelijke en knapperige Bakkerskruidnoten en een Speculaas Koekjespakket. Het Koekjespakketpakket bevat een speculaasmix en een Sint en Piet uitsteekvorm om koekjes mee te maken, zo kom je meteen met je kinderen in de Sinterklaas sfeer! 

Sinterklaas producten

Bakkerskruidnoten Bakkerskruidnoten

Bakkerskruidnoten

Extra knapperig

Bekijk dit product
Speculaascake Speculaascake

Speculaascake

Heerlijk luchtig

Bekijk dit product
Speculaas Koekjespakket Speculaas Koekjespakket

Speculaas Koekjespakket

Met Sint & Piet uitsteekvormen

Bekijk dit product
Kruidnotenmix Kruidnotenmix

Kruidnotenmix

Lekker bros

Bekijk dit product
Speculaasmix Speculaasmix

Speculaasmix

Oud-Hollands recept

Bekijk dit product

Speculaaskoekjes versieren 

Met het Koopmans Speculaaskoekjespakket bak je heerlijke Hollandse speculaaskoekjes. Het Koekjespakket bevat een speculaasmix en een Sint & Piet uitsteekvorm, waarmee je heel gemakkelijk 16-18 speculaaskoekjes maakt. Na het bakken kun je de speculaaskoekjes ook versieren, met bijvoorbeeld decoratiestiften, glazuur en strooidecoratie naar keuze. Zo kan iedereen zijn of haar favoriete Sint of Piet maken.  

Koopmans heeft ook een heerlijke mix voor speculaas. Je kunt gevulde speculaas en speculaasbrokken maken met deze mix. De verfijnde kruidenmelange geeft de speculaas een heerlijke Hollandse smaak. Om speculaasbrokken te maken hoef je alleen boter toe te voegen. Wil je lekkere gevulde speculaas maken? Voeg dan nog amandelspijs toe en daarna een ei.