Pers pagina

De introductie van nieuwe Koopmans producten of ander leuk en interessant nieuws delen wij graag! Bekijk hier onze persberichten, download de packshots en de sfeerbeelden. Op zoek naar aanvullende informatie? Neem contact met ons op.

Koopmans Oviebollen weer in supermarktschap

Jaarwisseling compleet met heerlijke oliebollen uit de oven


Persbericht

Liefhebbers van oliebollen opgelet! Ook dit jaar kunnen thuisbakkers die liever geen friteuse gebruiken of er geen hebben, familie en vrienden verrassen met Oud & Nieuw met een heerlijke schaal warme oviebollen uit eigen keuken. Wegens succes is Koopmans Oviebollen - nee, geen typefout! – ook dit jaar weer verkrijgbaar in de supermarkt. Oviebollen zijn oliebollen uit de oven. Krokant van buiten, luchtig van binnen en net zo lekker.   

Bijna alle Nederlanders eten een oliebol of appelbeignet rond de jaarwisseling. Vaak uit traditie, maar zeker ook omdat ze zo lekker zijn. Gezellig thuis oliebollen bakken kan sinds de introductie vorig jaar van Koopmans Oviebollen ook zonder friteuse. De oviebollen bereid je in een muffinvorm in de oven. Daardoor zijn ze iets kleiner van formaat en minder rond, maar de smaak en bite zijn net zo lekker.

Goudbruin en luchtig

Koopmans Oviebollen bevat bakkersgist, dit zorgt ervoor dat het beslag goed rijst en maakt de oviebol lekker luchtig. Je hoeft alleen 250 ml handwarm water en eventueel rozijnen toe te voegen. Het beslag laat je een half uur rijzen. Ondertussen vet je een muffinvorm licht in met olie en bestrooi je met een beetje bloem. De oviebollen bak je in 20 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200º C, hetelucht 190º C) gaar en goudbruin. Iets laten afkoelen op een rooster en smullen maar!

Lekker variëren met zoet en hartig

Met Koopmans Oviebollen kun je ook lekker variëren. Verras eens met een hartige vulling van kip en pesto of met een ham-kaas oviebol. Liefhebbers voor zoet in huis? Probeer dan eens de oviebol met chocolade en kersen. Of gewoon naturel met of zonder een heerlijke laag poedersuiker. Liefhebbers kunnen zich laten inspireren door heerlijke recepten op www.koopmans.com. 

Verkrijgbaarheid

Net als de andere Oud & Nieuw producten van Koopmans - Oliebollen Origineel, Oliebollen Compleet Pakket en Appelbeignets – is Koopmans Oviebollen vanaf begin december tijdelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten, waaronder Albert Heijn en  Jumbo. De consumentenadviesprijs is € 1,49 voor een pak (12 oviebollen). 

-EINDE BERICHT- 

Achtergrondinformatie: 

Koopmans

Stefan van Lint

E: stefan.vanlint@koopmans.com

Noot voor de redactie:Rechtenvrij beeldmateriaal is rechtenvrij beschikbaar op www.koopmans.com/pers

Download persbericht

Koopmans introduceert Kokosmakronen en Bananenbrood

Kokos en Bananenbrood zijn razend populair. Met de twee nieuwe mixen van Koopmans kun je ook thuis snel en makkelijk inhaken op deze trends en iets lekkers bij de koffie of als tussendoortje serveren.


Persbericht

Kokos is al enige tijd bezig met een opmars in de Nederlandse keuken. Ook bananenbrood is razend populair. Met de twee nieuwe mixen van Koopmans kun je ook thuis snel en makkelijk inhaken op deze trends en iets lekkers bij de koffie of als tussendoortje serveren. In een handomdraai bak je krokante kokosmakronen of een lichtzoet bananenbrood. Direct uit de oven smaken ze het lekkerst. Alleen nog even laten afkoelen, als het je lukt om er vanaf te blijven… 

Krokant van buiten

Krokant van buiten, zacht van binnen. In een handomdraai bak je met de nieuwe mix van Koopmans overheerlijke kokosmakronen. Deze zoete verwennerij is eenvoudig te bereiden. Voeg aan de mix het eiwit van twee eieren toe, klop het beslag met de mixer, verdeel in 12 kleine of 6 grote porties op een bakplaat en na 15 – 20 minuten in de oven: smullen maar!   

Lekker en verantwoorder

Het is een beetje een bijzondere naam: bananenbrood. Het is geen brood, maar het is ook niet echt een cake. Deze lichtzoete traktatie voor bij de koffie of als tussendoortje bevat namelijk minder suiker en boter dan een gewone cake. In Koopmans Bananenbrood is de suiker gedeeltelijk vervangen door vezels van de cichoreiwortel met een natuurlijk mild zoete smaak. Daardoor bevat de mix 40% minder suikers dan vergelijkbare bananenbroodmixen. Lekker en verantwoorder dus.Met rijpe bananen en de mix van Koopmans bak je een heerlijk geurend bananenbrood wanneer je wil. Je hoeft dus niet te wachten totdat de bananen overrijp zijn. 

Variatie en eigen inbreng

Thuisbakkers kunnen aan het bananenbrood een persoonlijke ‘touch’ geven, want de mix laat zich heel gemakkelijk combineren met diverse ingrediënten. Pecannoten, frambozen, dadels en mango zorgen voor verrassend lekkere combinaties. Probeer ook eens een bananenbrood met een garnering van blauwe bessen en Griekse yoghurt. Of verwen jezelf, familie en vrienden met kokosmakronen met vanille en limoen. Heerlijk om gezellig thuis te bakken en lekker van te genieten. Bakfilmpjes en variatierecepten zijn te vinden op www.koopmans.com.  

Verkrijgbaarheid

De Kokosmakronen zijn verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn en Jumbo voor de adviesprijs van € 1,69. Het Bananenbrood ligt vanaf oktober in de supermarkt voor een adviesprijs van € 1,49.

Download persbericht

Koopmans introduceert Cake Specials en Rustieke Broodmixen

Bekijk en download het persbericht, de packshots en de sfeerbeelden van Cake Specials en Rustieke Broodmixen


Persbericht

Framboos-appel, Banaan-chocolade en Appel-karamel. Met Koopmans Cake Specials is het heel gemakkelijk om deze heerlijke verwennerijen te bakken. Datzelfde geldt voor de nieuwe Rustieke Broodmixen waarmee je in een handomdraai een vers oer- of volkorenbrood met een krokante korst op tafel zet. Alsof het van de bakker komt, maar dan uit je eigen oven!  

Zelfgebakken cake of brood, het zorgt voor heerlijke geuren en gezelligheid in huis.   

Verwennerij in handig klein formaat

Met Cake Specials bak je iets bijzonders. De zoete verwennerij smaakt niet alleen erg lekker, maar ziet er ook heerlijk uit. De cake is eenvoudig te bereiden. Afhankelijk van de smaakvariant zit een zakje glazuur of saus in de verpakking. Door de bijgeleverde rechthoekige bakvorm is de cake handig in een klein formaat te bakken en te verdelen in 6 tot 8 stukjes. Met Cake Specials speelt Koopmans in op de trend Bite-size. Kleinere porties om zelf lekker van te genieten of om te delen.  

Vers brood uit eigen oven

Rustiek Oerbrood met tarwe, haver en spelt. Of een snee Rustiek Volkorenbrood met zonnebloempitten. Er is niets lekkerder dan zelfgebakken brood. Met de nieuwe Rustieke Broodmixen maak je in een handomdraai een heerlijk vers brood uit je eigen oven. Zonder broodbakmachine en geen vieze handen, want je kneedt het deeg met de mixer. De gist zit al in het pak. Aan de mix voeg je 20 gram boter of 20 ml olijf- of zonnebloemolie en water toe. Kneden met de mixer, even laten rijzen, bakken op de bakplaat in de oven en smullen maar. 

Verkrijgbaarheid

Koopmans Cake Specials en Koopmans Rustieke Broodmixen zijn binnenkort verkrijgbaar bij diverse supermarkten. De consumentenadviesprijs is € 2,19 voor een pak Cake Specials en € 1,69 voor de nieuwe broodmixen.  

Cake- en broodliefhebbers kunnen zich laten inspireren door lekkere recepten op www.koopmans.com.    

-EINDE BERICHT- 

Achtergrondinformatie: 

Koopmans

Stefan van Lint: stefan.vanlint@koopmans.com

Download persbericht

Koopmans Glutenvrije Pannenkoeken

Bekijk en download het persbericht, de packshots en de sfeerbeelden van Glutenvrije pannenkoeken


Persbericht

Amersfoort, 21 juni 2016

 

Bakken en genieten zonder gluten

KOOPMANS INTRODUCEERT GLUTENVRIJE 
PANNENKOEKEN EN ZELFRIJZEND AMANDELBAKMEEL

Goed nieuws voor bak- en pannenkoekliefhebbers die bewust glutenvrij willen genieten of glutenintolerant zijn. Koopmans introduceert Glutenvrije Pannenkoeken en Zelfrijzend Amandelbakmeel. Consumenten kunnen hiermee heerlijk variëren: pannenkoeken, appeltaart, cake en koekjes en dat alles glutenvrij. Bijzonder is dat beide producten gewoon te vinden zijn in het bakschap van de supermarkt.  

Koopmans Glutenvrije Pannenkoeken en Zelfrijzend Amandelbakmeel zijn herkenbaar aan het glutenvrije keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Koopmans voldoet daarmee aan de veiligste norm, de zogeheten AOECS-norm.   

Net zo lekker

Genieten van Koopmans Pannenkoeken kan nu ook glutenvrij. De mix laat zich heel gemakkelijk bereiden met 800 ml melk en 3 eieren. Zowel het beslag als de gebakken pannenkoek zijn qua kleur en dikte gelijk aan een gewone pannenkoek. En net zo lekker! Met deze mix tover je circa 12 glutenvrije heerlijke, zelfgebakken pannenkoeken op tafel. 

Glutenvrije appeltaart, cake en koekjes

Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel is de basis voor een variëteit aan zoete baksels. Het product bevat 38% amandelmeel en dat proef je! Een smakelijke appeltaart, maar ook cake en koekjes zonder gluten zijn een fluitje van een cent. Je hoeft alleen boter, suiker en eieren toe te voegen. De rijsmiddelen in het meel zorgen voor een lekker luchtig resultaat. 

Laat je inspireren

Liefhebbers van pannenkoeken en zoete baksels kunnen zich laten inspireren door heerlijke recepten op www.koopmans.com. De glutenvrije recepten zijn herkenbaar aan de vermelding ‘glutenvrij’.

In het bakschap 

Koopmans Glutenvrije Pannenkoeken en Zelfrijzend Amandelbakmeel zijn verkrijgbaar in het bakschap bij diverse supermarkten, waaronder PLUS, Jumbo en Albert Heijn. De producten zijn luchtdicht verpakt en daardoor gegarandeerd glutenvrij. De consumentenadviesprijs voor de glutenvrije pannenkoekmix is € 2,49 per pak en € 3,99 voor een pak Zelfrijzend Amandelbakmeel. 

-EINDE BERICHT- 

Achtergrondinformatie: 

Koopmans

Sabine Kuiper

E: Sabine.Kuiper@koopmans.com

Download persbericht

Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

Bekijk en download het persbericht, de packshots en de sfeerbeelden van Zelfrijzend amandelbakmeel


Persbericht

Amersfoort, 21 juni 2016

Bakken en genieten zonder gluten

KOOPMANS INTRODUCEERT ZELFRIJZEND AMANDELBAKMEEL

Koopmans introduceert Zelfrijzend Amandelbakmeel, de ideale basis voor het bakken van een lekkere appeltaart, cake of koekjes. Zo kun je heerlijk variëren.  Het product bevat 38% amandelmeel en dat proef je!

De introductie is niet alleen goed nieuws voor bakliefhebbers, maar ook voor bakkers die bewust glutenvrij willen genieten of glutenintolerant zijn. Met Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel bak je eenvoudig de lekkerste glutenvrije baksels. 

Lekker luchtig

Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel is de basis voor een variëteit aan zoete baksels. Een smakelijke appeltaart, maar ook het bakken van een cake en koekjes zonder gluten is een fluitje van een cent. Je hoeft alleen boter, suiker en eieren toe te voegen. Bakpoeder is niet nodig. De rijsmiddelen in het meel zorgen voor een lekker luchtig resultaat. 

Onderscheidende smaak 

Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel is gemaakt van amandelmeel (38%), rijstebloem, lupinemeel, voedingsvezel en rijsmiddelen. De amandelen geven net even een iets andere smaak en textuur, dan baksels met zelfrijzend bakmeel als basis. Cake en koekjes maak je met één pak Zelfrijzend Amandelbakmeel. Voor een appeltaart in een springvorm van 24 cm doorsnede zijn twee pakken nodig.  

Laat je inspireren

Met Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel is het heerlijk genieten van lekkere, zoete baksels, die ook nog eens glutenvrij zijn. Bakliefhebbers kunnen zich laten inspireren door heerlijke recepten op www.koopmans.com. De glutenvrije recepten zijn herkenbaar aan de vermelding ‘glutenvrij’.

In het bakschap 

Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel is te vinden in het bakschap van de supermarkt. Het product is luchtdicht verpakt en daardoor gegarandeerd glutenvrij. Op het pak is dan ook het glutenvrije keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging afgebeeld. Koopmans voldoet daarmee aan de veiligste norm, de zogeheten AOECS-norm. De consumenten-adviesprijs voor een pak Zelfrijzend Amandelbakmeel van 200 gram is € 3,99.  

-EINDE BERICHT- 

Achtergrondinformatie: 

Koopmans

Sabine Kuiper

E: Sabine.Kuiper@koopmans.com

Download persbericht
Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer