Energiemanagement

Ons energiemanagement is gericht op het gebruik van minder elektriciteit, groene elektriciteit, schoon en energiezuinig transport en energiezuiniger reizen.

Groene stroom in de fabriek

Sinds januari 2016 zijn wij overgestapt op stroom van de Noord-Hollandse windmolen De Groet in Lutjewinkel. Ook hebben we in 2016 300 zonnepanelen geplaatst op het dak van onze fabriek. Van het gas dat we gebruiken voor de verwarming van onze fabriek, compenseren wij de CO2-uitstoot. Door deze maatregelen worden onze producten in Leeuwarden klimaatneutraal geproduceerd.

Energiezuinig transport

Onze producten worden vervoerd met Greenstar-vrachtwagens. Deze Euro 5 en Euro 6 vrachtwagens voldoen aan de nieuwste Europese normen voor uitlaatgassen en dragen daarmee bij aan schonere lucht.

Het transport van onze producten naar de distributiecentra van supermarkten wordt vaak gecombineerd met andere merken, zodat er zo min mogelijk met halfvolle vrachtwagens wordt gereden.

Onze producten worden vervoerd op pallets. Wij bepakken onze pallets 1.20 meter hoog in plaats van de gebruikelijke 1.60 of 1.80 meter. Zo passen er twee pallets op elkaar in een vrachtwagen en hoeven er minder vrachtwagens te rijden.

Energiezuinig reizen

Onze nieuwe lease en poolauto’s moeten energielabel A of B hebben. In 2017 krijgen alle medewerkers een workshop veilig en zuinig krijgen.

Omdat er veel overleg plaatsvindt tussen de fabriek in Leeuwarden en het hoofdkantoor in Amersfoort, maken we veel gebruik van bijvoorbeeld videoconference om minder te reizen. Mochten medewerkers elkaar toch liever in het echt zien, dan stimuleren we hen de trein te pakken. Het percentage dienstreiskilometers dat door medewerkers zonder leaseauto per trein werd afgelegd is in 2016 verhoogd van 6% naar 37%.

Met jouw gratis Mijn Koopmans profiel bieden we je extra gemak!
  • Maak in een handomdraai jouw eigen recepten pagina aan.
  • Bewaar eenvoudig en snel jouw favoriete recepten.
  • Ontvang de lekkerste recepten en nieuwste producten in je mailbox!
Maak een profiel aan! >

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail!

Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox.

Herinner mij later nog een keer