Sluiten
Bakvraag

Ga je rabarber appeltaart maken? Check dan deze tips:

  • In plaats van reepjes deeg, kun je ook vormpjes uit het deeg steken met een koekvormpje. Bijvoorbeeld kleine en grote sterretjes. Doop deze dan telkens in de bloem voor je het deeg uitsteekt. Zo voorkom je dat het vormpje aan het deeg blijft plakken. Na het bakken bestrooi je de appeltaart met sterren met een beetje poedersuiker
  • Is het deeg plakkerig? Voeg dan een klein beetje bloem toe, of laat het koud worden in de koelkast.
  • Om sterren op de taart perfect van vorm te houden, bak je ze 15 minuten aan het eind van de baktijd op een bakplaat mee. (De fruitvulling is niet egaal van ondergrond waardoor de vorm iets verandert bij het bakken. Ook door het eitje rijst het deeg iets harder.) Na 10 minuten bakken van de sterren smeer je de sterren in met het geklutste eitje. Zo behouden ze perfect hun vorm en hebben krijgen ze een mooie glans. 
  • Strooi eventueel, voordat je het appelmengsel in de vorm doet, 3 eetlepels custard of 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.

Handige tips voor appeltaart


Heb je nog specifieke vragen; onze bak-experts staan voor je klaar

Hulp nodig bij het bakken?