Sluiten
{{ textRating }}
{{ reviews }} reviews Geef jouw mening

Al mening gegeven

Ambachtelijke oliebollen met een twist

Oliebol + tompouce = oliebol tompouce! Heb jij deze trend al voorbij zien komen? Heerlijk gevuld met banketbakkersroom en een laagje glazuur.

Voorbereiden: 75 min

Baktijd: 5 min

Maakt 20


Sluiten

Dit recept al eens gemaakt?

Beoordeel het recept.

Bedankt voor je beoordeling!


Wil jij ook regelmatig hollandse bakgezelligheid van Koopmans in je mail ontvangen? Meld je dan nu aan!

Ambachtelijke oliebollen met een twist

Gemaakt met:

Oliebollenmix Origineel

Oliebollenmix Origineel

Origineel

Bekijk dit product

Bereiden

Oliebollenbeslag bereiden

 1. Doe de mix in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.

 2. Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.

Oliebollen bakken

 1. Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).

 2. Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.

 3. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.

Extra romige banketbakkersroom bereiden

 1. Doe 400 ml koude halfvolle melk, 250 ml slagroom en de het zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

 2. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Doe de banketbakkersroom alvast in de spuitzak en laat minimaal 5 minuten opstijven in de koelkast.

Tompouce oliebol maken

 1. Leg het zakje roze glazuur in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

 2. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door.

 3. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over de afgekoelde oliebollen. Het is handig om in een cirkel de glazuur aan te brengen. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad.

 4. Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.

 5. Snijd de oliebollen open. Spuit de banketbakkersroom me tbehulp van de spuitzak in de oliebollen. Nu heb je zelf tompouce oliebollen gemaakt! Fijne jaarwisseling!

Oliebollen tompouce

 • Voorbereiden: 75 min
 • Baktijd: 5 min
 • Maakt 20

Ingredienten

  1 pak Koopmans Oliebollenmix Origineel
 • 500 ml handwarm water (38º-40ºC)
 • - Voor extra romige banketbakkersroom:
 • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
 • 400 ml koude (halfvolle) melk
 • 250 ml slagroom
 • - Voor het glazuur:
 • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Roze

Bakgerei

 • Hoge beslagkom
 • Mixer met deeghaken (en gardes)
 • Huishoudfolie
 • Frituurpan met verse (zonnebloem)olie
 • Schuimspaan
 • Spuitzak

Gemaakt met:

Oliebollenmix Origineel

Origineel

Bereiden

 1. Doe de mix in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.

 2. Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.

 3. Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).

 4. Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.

 5. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.

 6. Doe 400 ml koude halfvolle melk, 250 ml slagroom en de het zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

 7. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Doe de banketbakkersroom alvast in de spuitzak en laat minimaal 5 minuten opstijven in de koelkast.

 8. Leg het zakje roze glazuur in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

 9. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door.

 10. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over de afgekoelde oliebollen. Het is handig om in een cirkel de glazuur aan te brengen. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad.

 11. Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.

 12. Snijd de oliebollen open. Spuit de banketbakkersroom me tbehulp van de spuitzak in de oliebollen. Nu heb je zelf tompouce oliebollen gemaakt! Fijne jaarwisseling!

https://www.koopmans.com/recept/oliebollen-tompouce/

Hoe maak ik Oliebollen Tompouce?

Het is geweldig leuk om ook eens te variëren met de Oudhollandse oliebollen recepten. Zoals deze Oliebollen als Tompouce gevuld met extra romige banketbakkersroom en het bekende laagje roze glazuur! Minstens net zo lekker! Klik hier voor het recept.