Sluiten
Bakvraag

Hoe moet ik oliebollenbeslag laten rijzen?

Antwoord:

Voor het rijsproces van je oliebollenbeslag is het temperatuur van het water essentieel. Het is erg belangrijk dat het water 40℃ is. Is het water te koud of te warm dan geeft de gist onvoldoende rijswerking. Ook de omstandigheden waarin het beslag rijst, luisteren vrij nauwkeurig. Zorg ervoor dat andere ingrediënten van de vulling (zoals stukjes appel) ook op kamertemperatuur zijn.

Plaats het oliebollenbeslag in een tochtvrije omgeving, dit kan bijvoorbeeld in een dichte oven. Met een kopje kokend water.

Rijst je oliebollenbeslag nog steeds niet? Bekijk dan deze bakhulp vraag. Hierin laten we zien wat je kan doen wanneer je oliebollenbeslag niet wil rijzen.

Tip: de glutenvrije oliebollen van Koopmans zijn speciaal samengesteld om dezelfde smaakbeleving te bieden, maar dan zonder gluten! Daarom is het belangrijk dat je beslag maakt van maximaal 1 pak per mengkom. Te veel pakken in een mengkom zorgt ervoor dat het beslag onderop onvoldoende kan rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door om onnodige luchtbellen te voorkomen

Hoe moet ik oliebollenbeslag laten rijzen?
Bekijk de video