Sluiten

De Lekkerste Vruchtenslof

Met een vruchtenslof maak je van ieder moment een feestje. Deze taart met brosse bodem en banketbakkersroom is heerlijk voor bij de koffie, maar ook erg lekker als dessert. Ben je op zoek naar een origineel recept? Gebruik dan Koopmans Vruchtenslof als basis en laat je inspireren door onze variatierecepten. Op deze pagina delen we onze favorieten: van vers fruit, tot sloffen met karamel, koekjes en chocolade.

Vruchtenslof

Ronde vruchtenslof Ronde vruchtenslof

Ronde vruchtenslof

Met banketbakkersroom

Bekijk dit product
Vruchtenslof Vruchtenslof

Vruchtenslof

Met banketbakkersroom

Bekijk dit product

Decoreren met aardbeien

De aardbeien zijn momenteel volop in seizoen en niet aan te slepen. Bak je een zomerse vruchtenslof? Kies dan een van de creatieve manieren van decoreren. De aardbeien combineren perfect met de banketbakkersroom en knapperige sloffenbodem en geven de taart een zomers tintje.

Aardbeienhartjes

Snijd het kroontje van de aardbeien door vanaf 2 kanten een klein stukje schuin in te snijden. Haal vervolgens een driehoekje uit de bovenkant van de aardbei. Tot slot snijd je de aardbei in dunne plakjes en krijg je allemaal hartjes om mee te decoreren.

Ronde aardbeienslof

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in dunne plakjes. Hoe dunner de plakjes, hoe mooier je ze over elkaar heen kunt leggen. Begin net iets naast het midden, leg hier het eerste plakje neer met de punt naar binnen gericht. Leg een ander plakje gedeeltelijk over de rand. Herhaal dit en zorg dat - wanneer een rondje hebt gemaakt - je de aardbeien steeds iets hoger legt. Zo ontstaat er een spiraal. Doe dit totdat je bijna bij de rand van het taartje bent. Decoreer de rand eventueel met een spuitzak met slagroom. Tip: begin in het midden met de grootste aardbeienplakjes.

Aardbei waaiertjes

Houd de aardbei op z'n kop. Snijd de aardbei een aantal keer in tot net boven het kroontje. Pas op dat je niet te ver snijdt, dan laten de plakjes namelijk los. Schuif de plakjes naar de zijkant zodat er een waaier effect ontstaat. Plaats de verschillende waaiertjes mooi op de slof.